Meewerk- / afstudeerstage Precision Time Protocol in Rust vanaf januari 2023

Vanaf januari 2023 hebben we weer plek voor een stagiair! Zit je in de bachelor of master van computer science of vergelijkbaar (hbo/wo) en ben je op zoek naar een gave en leerzame stage op het gebied van embedded software development? Lees dan verder.

Pas jij bij Tweede golf?

We zijn op zoek naar een gedreven stagiair die in het laatste jaar van zijn/haar bachelor of master zit en die een meewerk- of afstudeerstage wil doen in de richting van embedded software development.

Omdat we een embedded Rust team aan het opbouwen zijn is kennis van Rust een pré, maar enthousiasme voor Rust gecombineerd met embedded ervaring in C en C++ volstaan.

Tot slot geldt voor jou dat je leergierig bent, goed bezig bent met je studie en dat je naast het doen van een stage en/of afstudeeropdracht enige hands-on ervaring wil opdoen door een (beperkte) rol te spelen in een van onze commerciële embedded projecten.

Embedded @ TG

Tweede golf is ongeveer 13 jaar geleden begonnen als ‘web agency’. In 2019 besloten we te verbreden naar embedded software development en IoT en haalden we onze eerste twee embedded samenwerkingen binnen. In 2021 kozen we voor het thema ‘Software moet veiliger’ als focus voor de komende jaren.

Inmiddels zijn we een medisch device verder en werken we momenteel vooral aan een slimme IoT tracker die gebruik maakt van LTE-M en GPS. Beide devices draaien bare-metal Rust, dus zonder OS. Deze eerste gave samenwerkingen smaken naar meer en zodoende zijn we gestaag ons embedded team aan het uitbouwen.

Tijdens deze stage zal je bezig gaan met het Precision Time Protocol (PTP). Hiervan hebben we onlangs een proof-of-concept gemaakt dat op Linux draait en slave-only is. Het doel is onder andere om er voor te zorgen dat deze library ook op embedded kan gaan draaien met een implementatie voor een STM32F7 en om de master mode te ontwikkelen.

Met deze stage heb je een kans om te leren over:

  • Het implementeren van een groot gecompliceerd protocol
  • Embedded Rust
  • Ethernet op embedded devices

Wat we bieden

We bieden een leuke en leerzame stageplek in een hoog niveau team, met een marktconforme stagevergoeding die we afstemmen op je vaardigheden en werkzaamheden.

Je wordt bij ons goed begeleid en we bieden - afhankelijk van je werkzaamheden - de mogelijkheid gedeeltelijk remote te werken.

Tot slot bieden we:

  • Deelname aan onze maandelijkse interne hackdag
  • 27 vakantiedagen
  • Gratis lunch op kantoor
  • Vrijdagmiddagborrels

Learn more or apply immediately?

Hugo is your contact for this job opening and will gladly answer your questions. Do you want to apply? Please enclose a short motivation and CV with your application. If we invite you, at least two interviews will follow, an assessment and we will ask for a reference.