Meewerk- / afstudeerstage Embedded Rust

Vanaf september 2022 hebben we weer plek voor een stagiair! Zit je in de bachelor of master van computer science of vergelijkbaar (hbo/wo) en ben je op zoek naar een gave en leerzame stage op het gebied van embedded software development? Lees dan verder.

Pas jij bij Tweede golf?

We zijn op zoek naar een gedreven stagiair die in het laatste jaar van zijn/haar bachelor of master zit en die een meewerk- of afstudeerstage wil doen in de richting van embedded software development.

Omdat we een embedded Rust team aan het opbouwen zijn is kennis van Rust een pré, maar enthousiasme voor Rust gecombineerd met embedded ervaring in C en C++ volstaan.

Tot slot geldt voor jou dat je leergierig bent, goed bezig bent met je studie en dat je naast het doen van een stage en/of afstudeeropdracht enige hands-on ervaring wil opdoen door een (beperkte) rol te spelen in een van onze commerciële embedded projecten.

Embedded @ TG

Tweede golf is ongeveer 13 jaar geleden begonnen als ‘web agency’. In 2019 besloten we te verbreden naar embedded software development en IoT en haalden we onze eerste twee embedded samenwerkingen binnen. In 2021 kozen we voor het thema ‘Software moet veiliger’ als focus voor de komende jaren.

Inmiddels zijn we een medisch device verder en werken we momenteel vooral aan een slimme IoT tracker die gebruik maakt van LTE-M en GPS. Beide devices draaien bare-metal Rust, dus zonder OS. Deze eerste gave samenwerkingen smaken naar meer en zodoende zijn we gestaag ons embedded team aan het uitbouwen.

We zijn veel leuke dingen aan het doen zoals het herschrijven van een oude applicatie naar een volledig embedded async applicatie met Embassy. Zo zijn er allerlei projecten waar je aan mee kan helpen.

Wat we bieden

We bieden een leuke en leerzame stageplek in een hoog niveau team, met een marktconforme stagevergoeding die we afstemmen op je vaardigheden en werkzaamheden.

Je wordt bij ons goed begeleid en we bieden - afhankelijk van je werkzaamheden - de mogelijkheid gedeeltelijk remote te werken.

Tot slot bieden we:

  • Deelname aan onze maandelijkse interne hackdag
  • 27 vakantiedagen
  • Gratis lunch op kantoor
  • Vrijdagmiddagborrels

Learn more or apply immediately?

Hugo is your contact for this job opening and will gladly answer your questions. Do you want to apply? Please enclose a short motivation and CV with your application. If we invite you, at least two interviews will follow, an assessment and we will ask for a reference.