Over ons

Een hechte club, van specialisten die al jarenlang met elkaar samenwerken. Met WO-opgeleide engineers en developers, met een achtergrond in cyber security, wiskunde en informatica.

Onze missie: Met een team van gelijkgestemden werken aan uitdagende opdrachten op het grensvlak van software engineering en web development. Met aandacht voor elkaar, voor de klant en hoogwaardige software als resultaat.

Daniel

Web researcher

daniel@tweedegolf.com

open sourceperfectionistyogaWeb MIDI

Ontwikkelaar, researcher, hart voor open source. Hij schreef al een open source library waarmee je MIDI instrumenten kon koppelen aan een webpagina, toen de meeste van ons hun middelbare school nog moesten afmaken. Zijn library werd opgepikt en legde mede de basis voor de Web MIDI API die nu is ingebouwd in Chrome.

Bij Tweede golf neemt hij graag werk van collega’s onder handen. Hij zorgt dat waar nodig code wordt opgeschoond, opgeruimd, opgepoetst en gedocumenteerd. Als researcher is hij perfectionistisch en vasthoudend en probeert hij graag nieuwe dingen. Werkt vanuit Rotterdam en blijft fit door veel op zijn five-fingers te lopen en aan yoga te doen.

Quote:

Code van anderen heeft iets spannends. Je komt in het denkproces van iemand. Ik maak code graag zo mooi en helder mogelijk, zodat je er over een paar jaar zo mee verder kunt en meteen snapt wat wordt bedoeld.

Ruben

Software Engineer

ruben@tweedegolf.com

software architectuurtechnologistRust fanaat

Ruben mag met recht full stack ontwikkelaar genoemd worden, met inmiddels jarenlange ervaring. Weet van veel verschillende technieken veel. Heel veel. Waakt over de architectuur van applicaties en accepteert geen halve oplossingen. Heeft een sterke mening die je altijd zal horen.

Studeerde informatica aan de RU en begaf zich eerder samen met Marlon op het ondernemerspad. Speelt in zijn vrije tijd graag table top games en fietst graag door de prachtige omgeving van Nijmegen.

Hugo over Ruben:

Met Ruben als tech lead van een team weet je zeker dat alleen kwalitatief hoogwaardige code op productie terecht komt. Hij is door zijn enorm brede kennis, ondere andere van DevOps en tooling, vaak een vraagbaak voor anderen.

Bram

Backend developer

bram@tweedegolf.com

informaticafilosofiesecuurgrondig

Bram vergaarde eeuwige roem als oprichter van Frietopia, pleitbezorger van de Nederlandse frietcultuur. Hij studeerde informatica en filosofie aan de RU en werkt al jaren bij Tweede golf.

Een zeer ervaren ontwikkelaar die uiterst secuur werkt en niets aan het toeval overlaat. Maar ook: liefhebber van minimalistische opera en continentale filosofie. Zijn bachelor thesis schreef hij over Plankalkül, de eerste high-level programmeertaal.

Quote:

Ik denk altijd ver vooruit en heb aandacht voor potentiële valkuilen. Ik overzie consequenties en werk een plan uit met de juiste stappen die ik zorgvuldig neem. Ik zal er nooit als een olifant doorheen denderen.

Marlon

Co-owner & Lead developer

marlon@tweedegolf.com

Cyber Security MScsportklimmenprototyping king
Marlon is altijd bezig met software development, van DevOps tot UX. Dat geldt ook voor thuis. Of het nu om gordijnen gaat, het licht, de ventilator of het alarm, alles moet automatisch. Vloeiend in JavaScript, React, Python, PHP en Shell, maar ook bedreven in Java, C++ en Rust. Hij studeerde informatica (bachelor) en behaalde een Kerckhoffs Master Cyber Security. Systemen maakt hij graag beter en mooier.

Quote:

Ik prototype heel graag. Ik zie bij een probleem vaak direct een implementatie voor me die snel en efficiënt is. Het liefst gebruik ik daarbij ook nieuwe technieken, waardoor ik meteen de adoptatie daarvan binnen Tweede golf stimuleer.

Erik

Co-owner & Business analyst

erik@tweedegolf.com

founding fatheranalyticusverbinder

Hij faciliteert, houdt overzicht, bewaakt belangen en verbindt. Hij is de scherpe analyticus die precies de goede vragen stelt. Studeerde natuurkunde en filosofie maar kwam via een omweg in de software terecht. Timmerde al aan de weg toen WAP en Windows Mobile nog beloftes waren.

Binnen projecten vervult hij de rol van business analyst of scrum master, of doet hij frontend werk. Hij omringt zich graag met techneuten en bouwers die net als hij goede dingen willen maken.

Marlon over Erik:

Erik's focus ligt primair op hoe de te ontwikkelen software bijdraagt aan het realiseren van de doelen en missie van de klant. Hij is analytisch sterk en bewaart in elke fase het overzicht.

Wouter

Software Engineer

wouter@tweedegolf.com

perfectionistischsportklimmercomputing science

Wouters hobby’s? Compilers, electronica en spelen met OpenGL. Maar hij is daarnaast ook, net als Marlon, regelmatig in Grip boulderhal te vinden. Een senior ontwikkelaar met diepgaande kennis, het type dat je als eerste in je team kiest en elke klus kan klaren.

Studeerde computing science aan de RU en won eerder een reis naar San Francisco met Superplan, een persoonlijke agenda/assistent. Schrijft graag scrapers en legt de lat in zijn werk zeer hoog.

Quote:

Pas als het echt af is, kan ik het loslaten. Dan laat ik het goed achter, met goede documentatie. Daar ga ik ver in, maar meestal kan ik de klant wel overtuigen.

Hugo

Co-owner & Backend developer

hugo@tweedegolf.com

proceswiskundesportklimmenFinance MSc

Een kritische generalist en een doener. Zijn collega’s optimaal laten functioneren ziet hij als zijn belangrijkste taak. Stuurt graag op het proces. Zo is hij degene die de start van projecten in een creatieve vorm giet.

Einddoel: samen goede software maken. Is zowel als scrum master als ontwikkelaar bij projecten betrokken. Houdt van zijn diverse rol.

Kwam na zijn eerste baan bij Tweede golf terecht. Studeerde daarvoor wiskunde aan de RU en rondde een master in Finance cum laude af. Is naast zijn werk ook vooral graag buiten, om te trail runnen of samen met Marlon op vakantie mooie routes te klimmen.

Quote:

Voor klanten wil ik oprecht het beste resultaat. Als ik het idee heb dat wat een klant wil onvoldoende gaat opleveren, dan zeg ik dat. Je merkt dat dit op de lange termijn zijn vruchten afwerpt: mensen gaan dat waarderen.

Anouk

Business developer

anouk@tweedegolf.com

no-nonsensehands-onbusiness development

Weet je hoe je het jaarrecord langste file kunt verbeteren? Ga langs de snelweg staan met een bord "software developer aangeboden". Werk zat, dus ik zou een luizenleventje moeten hebben bij Tweede golf: kom maar op met die opdrachten!
Maar bij Tweede Golf willen we niet zómaar opdrachten.

Onze specialisten willen uitgedaagd worden met complexe vraagstukken, die vragen om meer dan een standaardoplossing van een gemiddeld webbureau.

Onze ideale klant is op zoek naar garanties dat geen enkel probleem te groot is en wil een wendbare, uitbreidbare applicatie met een lange levensduur.

Het is mijn uitdaging om bedrijven te vinden die op hun beurt blij worden van dit aanbod. Met hen (veelal tech start/scale-ups) onderzoek ik vervolgens hoe Tweede golf kan helpen hun doelstellingen te realiseren.

Henk Dieter

Backend developer

henkdieter@tweedegolf.com

BlockchainRust fanaatMotor

Henk Dieter, al na dag één voor zijn collega’s HD, is Tweede golf’s nieuwste aanwinst. En wat voor een!

Hij studeerde af op het ontwikkelen van een gedecentraliseerde stakepool voor Ethereum en was lead developer bij de Groningse blockchain startup Baksteen Blockchain. Kwam Tweede golf op het spoor door zijn interesse in Rust, Stack Overflow’s most loved language van 2018.

Ontwikkelt zich momenteel verder als backend developer en werkt graag nauw samen met de klant.

Is hij niet aan het werk, dan knutselt hij aan zijn motor, of werkt hij in de tuin van zijn nieuwe huis.

Quote

Ik ben graag bezig met nieuwe concepten en talen en heb een brede interesse in technologie in het algemeen. Daarbij is het mooi meegenomen dat ik me nieuwe dingen vrij snel eigen maak.