Over ons

Een hechte club, van specialisten die al jarenlang met elkaar samenwerken. Met WO-opgeleide engineers en developers, met een achtergrond in cyber security, wiskunde en informatica.

Onze visie: De go-to kleinschalige partner zijn voor technologische innovatie met betrekking tot web, security en embedded.

Hugo

Co-owner & Business developer

hugo@tweedegolf.com

generalistbusiness developmentwiskundesportklimmen

Hugo is Tweede golf’s eerste aanspreekpunt voor de buitenwereld, verantwoordelijk voor business development, account management en hiring. Daarnaast is hij ook project lead in het team dat voor Soil Heroes werkt.

Hij studeerde wiskunde (BSc) en finance (MSc, cum laude) en werkte 5 jaar als ontwikkelaar voordat hij mede-eigenaar werd.

Is naast zijn werk ook vooral graag buiten, om te trailrunnen of samen met Marlon op vakantie mooie routes te klimmen.

Quote:

Ik geloof heilig in de kracht van samen dingen maken, of het nu is samen met de klant, of met collega’s onderling.

Erik

Co-owner & Software engineer

erik@tweedegolf.com

founding fatheranalyticusverbinder

Hij faciliteert, houdt overzicht, bewaakt belangen en verbindt. Hij is de scherpe analyticus die precies de goede vragen stelt. Studeerde natuurkunde en filosofie maar kwam via een omweg in de software terecht. Timmerde al aan de weg toen WAP en Windows Mobile nog beloftes waren.

Binnen projecten vervult hij de rol van data engineer of product developer. Hij omringt zich graag met techneuten en bouwers die net als hij goede dingen willen maken.

Marlon over Erik:

Erik's focus ligt primair op hoe de te ontwikkelen software bijdraagt aan het realiseren van de doelen en missie van de klant. Hij is analytisch sterk en bewaart in elke fase het overzicht.

Marlon

Co-owner & Lead developer

marlon@tweedegolf.com

Cyber Security MScsportklimmenprototyping king
Marlon is altijd bezig met software development, van DevOps tot UX. Dat geldt ook voor thuis. Of het nu om gordijnen gaat, het licht, de ventilator of het alarm, alles moet automatisch. Vloeiend in JavaScript, React, Python, PHP en Shell, maar ook bedreven in Java, C++ en Rust. Hij studeerde informatica (bachelor) en behaalde een Kerckhoffs Master Cyber Security. Systemen maakt hij graag beter en mooier.

Quote:

Ik prototype heel graag. Ik zie bij een probleem vaak direct een implementatie voor me die snel en efficiënt is. Het liefst gebruik ik daarbij ook nieuwe technieken, waardoor ik meteen de adoptatie daarvan binnen Tweede golf stimuleer.

Folkert

Embedded software engineer

folkert@tweedegolf.com

RustCompilersLinguïstiek

Folkert is een echte Rustfanaat en daarmee past hij perfect bij het team. Hij wil zich primair gaan focussen op het toepassen van Rust binnen embedded vraagstukken, low-level materie waarin hij zich helemaal thuis voelt. Daarnaast houdt hij ook van het oplossen van praktische problemen met meer high-level technologie.

Naast in programmeertalen is Folkert ook geïnteresseerd in linguïstiek, de studie van de natuurlijke talen. Met name het Fries (wat hij zelf ook spreekt) en de Scandinavische talen. Is hij niet met een (programmeer)taal bezig, dan kookt hij graag of werkt hij in de tuin.

Wouter

Embedded software consultant

wouter@tweedegolf.com

perfectionistischsportklimmercomputing science

Wouters hobby’s? Compilers, electronica en spelen met OpenGL. Maar hij is daarnaast ook, net als Marlon, regelmatig in Grip boulderhal te vinden. Een senior ontwikkelaar met diepgaande kennis, het type dat je als eerste in je team kiest en elke klus kan klaren.

Studeerde computing science aan de RU en won eerder een reis naar San Francisco met Superplan, een persoonlijke agenda/assistent. Schrijft graag scrapers en legt de lat in zijn werk zeer hoog.

Quote:

Pas als het echt af is, kan ik het loslaten. Dan laat ik het goed achter, met goede documentatie. Daar ga ik ver in, maar meestal kan ik de klant wel overtuigen.

Len

Business developer

len@tweedegolf.com

Energieksalesmarketing

Len ondersteunt Hugo en Erik op het gebied van sales, business development en marketing. Zijn bijbaan bij Tweede golf combineerde hij met een bachelor bedrijfskunde aan de RU. In januari 2021 rondde hij deze studie af en ging hij zich volledig focussen op Tweede golf. In september zal hij verder gaan met een master in dit onderzoeksveld.

In zijn werk is hij energiek en pakt hij graag dingen aan. Naast business development wil Len meer leren over programmeertalen.

Len kan niet goed stilzitten en is in zijn vrije tijd dan ook veel bezig met voetbal en kilometers maken op zijn racefiets.

Quote

Ik vind het leuk om te zien dat je door kleine stapjes te blijven zetten, op termijn toch mooie resultaten boekt - in ons geval in de vorm van mooie nieuwe samenwerkingen.

Daniel

Front-end developer

daniel@tweedegolf.com

open sourceperfectionistyogaWeb MIDI

Ontwikkelaar, researcher, hart voor open source. Hij schreef al een open source library waarmee je MIDI instrumenten kon koppelen aan een webpagina, toen de meeste van ons hun middelbare school nog moesten afmaken. Zijn library werd opgepikt en legde mede de basis voor de Web MIDI API die nu is ingebouwd in Chrome.

Bij Tweede golf neemt hij graag werk van collega’s onder handen. Hij zorgt dat waar nodig code wordt opgeschoond, opgeruimd, opgepoetst en gedocumenteerd. Als researcher is hij perfectionistisch en vasthoudend en probeert hij graag nieuwe dingen. Werkt vanuit Rotterdam en blijft fit door veel op zijn five-fingers te lopen en aan yoga te doen.

Quote:

Code van anderen heeft iets spannends. Je komt in het denkproces van iemand. Ik maak code graag zo mooi en helder mogelijk, zodat je er over een paar jaar zo mee verder kunt en meteen snapt wat wordt bedoeld.

Tinka

HR manager

tinka@tweedegolf.com

Zorgzaamcreatiefveelzijdig

Tinka wordt ook wel 'de moeder' van Tweede golf genoemd. Zij richt zich op het welzijn en de (persoonlijke) ontwikkeling van haar collega’s. Daarnaast houdt ze zich bezig met alle aardse zaken zodat de techneuten hun programmeerding kunnen doen. Ze zorgt voor de lunch, de borrel en het kantoor uiterlijk.

Ze is afgestudeerd als basisschoolleerkracht en creatief therapeut, dus als het programmeren even niet lukt kunnen de bouwers van Tweede golf ook voor een goed gesprek bij haar terecht.

Quote

Ben je vandaag al fysiek actief geweest en heb je de zon en de wind al gevoeld? Als je een wandeling maakt worden er andere delen van je hersenen geactiveerd dan als je voor een beeldscherm zit. Wie weet dient de oplossing voor een (programmeer)probleem zich dan vanzelf aan."

Rick

Stagiair embedded

rick@tweedegolf.com

StageEmbedded SystemsKaartspellen

Rick ontdekte via de jaarlijkse bedrijfsoriëntatiedag van informatica aan de RU dat Tweede golf embedded software ontwikkelt in Rust, de taal die ook zijn favoriete programmeertaal zou worden.

Momenteel loopt hij voltijd stage, waarbij hij vooral in de weer is met het LoRa-E5 Dev Board. Eerst als meewerkstage om meer te leren over embedded systems development; daarna om af te studeren.

Naast zijn stage werkt hij graag aan eigen projecten en speelt hij graag computer- of bord-/kaartspellen.

Dion

Embedded software engineer

dion@tweedegolf.com

EmbeddedCreativiteitMuziek

Dion is Tweede golf’s nieuwste aanwinst voor het embedded team. Hij is een ervaren Rust en embedded software ontwikkelaar die eerder werkte voor 247TailorSteel aan het optimaliseren van hun productieproces. Bij Tweede golf gaat hij in projecten de rol van tech lead vervullen en is het zijn doel om zoveel mogelijk ‘at the forefront’ van (embedded) technologie bezig te zijn.

Creatief denken en zo tot mooie oplossingen komen voor technische problemen is Dion op het lijf geschreven. Zijn creativiteit gebruikt hij ook naast zijn werk: Dion speelt piano en werkt ook regelmatig aan elektronische muziek.

Quote

De wereld bestaat voor mij uit twee grote uitdagingen: De uitdaging van het onbekende bekend maken en de uitdaging om het bekende te verbeteren.

David

Security software engineer

david@tweedegolf.com

PrivacySecurityPhD

David maakte in het najaar van 2020 de overstap naar Tweede golf. Zijn doel: naast zijn deeltijd promotie een bijdrage leveren aan de privacy en security gerelateerde projecten binnen Tweede golf, werk wat hij voorheen deed voor de Privacy by Design Foundation als een van de core-ontwikkelaars van IRMA.

Al snel was duidelijk dat David goed bij het team past. Breed geïnteresseerd, vriendelijk, en een echte bèta. Geef hem een complex probleem en hij kan dit perfect tot de kern reduceren.

Op termijn lijkt het David ook leuk om meer te gaan doen met embedded binnen Tweede golf, zo wil hij zich blijven ontwikkelen.

In zijn vrije tijd speelt David piano en laat hij graag zijn competitieve kant zien in programmeerwedstrijden. Hij ging bijvoorbeeld naar het WK programmeren voor studenten.

Ruben

Software Engineer

ruben@tweedegolf.com

software architectuurtechnologistRust fanaat

Ruben mag met recht full stack ontwikkelaar genoemd worden, met inmiddels jarenlange ervaring. Weet van veel verschillende technieken veel. Heel veel. Waakt over de architectuur van applicaties en accepteert geen halve oplossingen. Heeft een sterke mening die je altijd zal horen.

Studeerde informatica aan de RU en begaf zich eerder samen met Marlon op het ondernemerspad. Speelt in zijn vrije tijd graag table top games en fietst graag door de prachtige omgeving van Nijmegen.

Hugo over Ruben:

Met Ruben als tech lead van een team weet je zeker dat alleen kwalitatief hoogwaardige code op productie terecht komt. Hij is door zijn enorm brede kennis, ondere andere van DevOps en tooling, vaak een vraagbaak voor anderen.

Bram

Backend developer

bram@tweedegolf.com

informaticafilosofiesecuurgrondig

Bram vergaarde eeuwige roem als oprichter van Frietopia, pleitbezorger van de Nederlandse frietcultuur. Hij studeerde informatica en filosofie aan de RU en werkt al jaren bij Tweede golf.

Een zeer ervaren ontwikkelaar die uiterst secuur werkt en niets aan het toeval overlaat. Maar ook: liefhebber van minimalistische opera en continentale filosofie. Zijn bachelor thesis schreef hij over Plankalkül, de eerste high-level programmeertaal.

Quote:

Ik denk altijd ver vooruit en heb aandacht voor potentiële valkuilen. Ik overzie consequenties en werk een plan uit met de juiste stappen die ik zorgvuldig neem. Ik zal er nooit als een olifant doorheen denderen.

Marlon

Backend developer

marlonpeeters@tweedegolf.com

TeamplayerRustleergierig

Ja echt, een tweede Marlon. En niet zomaar een. Marlon houdt van uitdaging. In een hecht team waar de lat hoog ligt, functioneert hij op zijn best. Samenwerking staat bij hem hoog in het vaandel en hierin wil hij zich blijven ontwikkelen. Ook wil hij op technisch vlak verder de diepte in.

Voor de optimale game-ervaring heeft hij thuis een PC couch gaming setup via een Raspberry Pi; maar daar zit hij niet 24/7 achter. Hij gaat ook graag naar festivals, reist graag en speelt basgitaar.

Quote

Marlon's kracht is dat hij zich durft te laten uitdagen. Hij gaat altijd voor de techniek die het best past bij het probleem en de meest duurzame oplossing die de scope van het project toelaat.

Henk Dieter

Embedded software engineer

henkdieter@tweedegolf.com

EmbeddedRust fanaatMotor

Henk Dieter, al na dag één voor zijn collega’s HD, kwam Tweede golf op het spoor door zijn interesse in Rust, al zes jaar op rij Stack Overflow’s most loved language.

Hij studeerde af op het ontwikkelen van een gedecentraliseerde stakepool voor Ethereum en was lead developer bij de Groningse blockchain startup Baksteen Blockchain.

Ontwikkelt zich momenteel verder als embedded software engineer en werkt graag nauw samen met de klant.

Is hij niet aan het werk, dan knutselt hij aan zijn motor, of werkt hij in de tuin van zijn nieuwe huis.

Quote

Ik ben graag bezig met nieuwe concepten en talen en heb een brede interesse in technologie in het algemeen. Daarbij is het mooi meegenomen dat ik me nieuwe dingen vrij snel eigen maak.

Arjen

Security software engineer

arjen@tweedegolf.com

Information Security MScPentestingZwemmen

In 2021 maakte Arjen de overstap naar Tweede golf. Als expert op het gebied van security met een achtergrond in pentesting gaat hij zich met name focussen op IRMA en andere security gerelateerde projecten. Daarnaast wil Arjen zijn kennis verder verbreden door ervaring op te doen met o.a. Rust backends en JavaScript frontend frameworks.

Arjen is een echte problem solver. Hij loste de laatste jaren talloze ‘Hack The Box’ challenges op en de Dr. Denker kerstpuzzel van het Dagblad van het Noorden blijft nooit lang liggen.

Als hij niet achter zijn computer zit is Arjen graag aan het sporten (zwemmen, hardlopen, fietsen) of thuis aan het klussen.