Over ons

Een hechte club, van specialisten die al jarenlang met elkaar samenwerken. Met WO-opgeleide engineers en developers, met een achtergrond in cyber security, wiskunde en informatica.

Onze visie: De go-to kleinschalige partner zijn voor Nederlandse tech start-ups en scale-ups die op zoek zijn naar elegante oplossingen voor hard problems.

Daniel

Web researcher

daniel@tweedegolf.com

open sourceperfectionistyogaWeb MIDI

Ontwikkelaar, researcher, hart voor open source. Hij schreef al een open source library waarmee je MIDI instrumenten kon koppelen aan een webpagina, toen de meeste van ons hun middelbare school nog moesten afmaken. Zijn library werd opgepikt en legde mede de basis voor de Web MIDI API die nu is ingebouwd in Chrome.

Bij Tweede golf neemt hij graag werk van collega’s onder handen. Hij zorgt dat waar nodig code wordt opgeschoond, opgeruimd, opgepoetst en gedocumenteerd. Als researcher is hij perfectionistisch en vasthoudend en probeert hij graag nieuwe dingen. Werkt vanuit Rotterdam en blijft fit door veel op zijn five-fingers te lopen en aan yoga te doen.

Quote:

Code van anderen heeft iets spannends. Je komt in het denkproces van iemand. Ik maak code graag zo mooi en helder mogelijk, zodat je er over een paar jaar zo mee verder kunt en meteen snapt wat wordt bedoeld.

Ruben

Software Engineer

ruben@tweedegolf.com

software architectuurtechnologistRust fanaat

Ruben mag met recht full stack ontwikkelaar genoemd worden, met inmiddels jarenlange ervaring. Weet van veel verschillende technieken veel. Heel veel. Waakt over de architectuur van applicaties en accepteert geen halve oplossingen. Heeft een sterke mening die je altijd zal horen.

Studeerde informatica aan de RU en begaf zich eerder samen met Marlon op het ondernemerspad. Speelt in zijn vrije tijd graag table top games en fietst graag door de prachtige omgeving van Nijmegen.

Hugo over Ruben:

Met Ruben als tech lead van een team weet je zeker dat alleen kwalitatief hoogwaardige code op productie terecht komt. Hij is door zijn enorm brede kennis, ondere andere van DevOps en tooling, vaak een vraagbaak voor anderen.

Bram

Backend developer

bram@tweedegolf.com

informaticafilosofiesecuurgrondig

Bram vergaarde eeuwige roem als oprichter van Frietopia, pleitbezorger van de Nederlandse frietcultuur. Hij studeerde informatica en filosofie aan de RU en werkt al jaren bij Tweede golf.

Een zeer ervaren ontwikkelaar die uiterst secuur werkt en niets aan het toeval overlaat. Maar ook: liefhebber van minimalistische opera en continentale filosofie. Zijn bachelor thesis schreef hij over Plankalkül, de eerste high-level programmeertaal.

Quote:

Ik denk altijd ver vooruit en heb aandacht voor potentiële valkuilen. Ik overzie consequenties en werk een plan uit met de juiste stappen die ik zorgvuldig neem. Ik zal er nooit als een olifant doorheen denderen.

Marlon

Co-owner & Lead developer

marlon@tweedegolf.com

Cyber Security MScsportklimmenprototyping king
Marlon is altijd bezig met software development, van DevOps tot UX. Dat geldt ook voor thuis. Of het nu om gordijnen gaat, het licht, de ventilator of het alarm, alles moet automatisch. Vloeiend in JavaScript, React, Python, PHP en Shell, maar ook bedreven in Java, C++ en Rust. Hij studeerde informatica (bachelor) en behaalde een Kerckhoffs Master Cyber Security. Systemen maakt hij graag beter en mooier.

Quote:

Ik prototype heel graag. Ik zie bij een probleem vaak direct een implementatie voor me die snel en efficiënt is. Het liefst gebruik ik daarbij ook nieuwe technieken, waardoor ik meteen de adoptatie daarvan binnen Tweede golf stimuleer.

Erik

Co-owner & Data engineer

erik@tweedegolf.com

founding fatheranalyticusverbinder

Hij faciliteert, houdt overzicht, bewaakt belangen en verbindt. Hij is de scherpe analyticus die precies de goede vragen stelt. Studeerde natuurkunde en filosofie maar kwam via een omweg in de software terecht. Timmerde al aan de weg toen WAP en Windows Mobile nog beloftes waren.

Binnen projecten vervult hij de rol van data engineer of product developer. Hij omringt zich graag met techneuten en bouwers die net als hij goede dingen willen maken.

Marlon over Erik:

Erik's focus ligt primair op hoe de te ontwikkelen software bijdraagt aan het realiseren van de doelen en missie van de klant. Hij is analytisch sterk en bewaart in elke fase het overzicht.

Wouter

Software Engineer

wouter@tweedegolf.com

perfectionistischsportklimmercomputing science

Wouters hobby’s? Compilers, electronica en spelen met OpenGL. Maar hij is daarnaast ook, net als Marlon, regelmatig in Grip boulderhal te vinden. Een senior ontwikkelaar met diepgaande kennis, het type dat je als eerste in je team kiest en elke klus kan klaren.

Studeerde computing science aan de RU en won eerder een reis naar San Francisco met Superplan, een persoonlijke agenda/assistent. Schrijft graag scrapers en legt de lat in zijn werk zeer hoog.

Quote:

Pas als het echt af is, kan ik het loslaten. Dan laat ik het goed achter, met goede documentatie. Daar ga ik ver in, maar meestal kan ik de klant wel overtuigen.

Hugo

Co-owner & Backend developer

hugo@tweedegolf.com

proceswiskundesportklimmenFinance MSc

Een kritische generalist en een doener. Zijn collega’s optimaal laten functioneren ziet hij als zijn belangrijkste taak. Stuurt graag op het proces. Zo is hij degene die de start van projecten in een creatieve vorm giet.

Einddoel: samen goede software maken. Is zowel als scrum master als ontwikkelaar bij projecten betrokken. Houdt van zijn diverse rol.

Kwam na zijn eerste baan bij Tweede golf terecht. Studeerde daarvoor wiskunde aan de RU en rondde een master in Finance cum laude af. Is naast zijn werk ook vooral graag buiten, om te trail runnen of samen met Marlon op vakantie mooie routes te klimmen.

Quote:

Voor klanten wil ik oprecht het beste resultaat. Als ik het idee heb dat wat een klant wil onvoldoende gaat opleveren, dan zeg ik dat. Je merkt dat dit op de lange termijn zijn vruchten afwerpt: mensen gaan dat waarderen.

Anouk

Advisor business development

anouk@tweedegolf.com

no-nonsensehands-onbusiness development

Weet je hoe je het jaarrecord langste file kunt verbeteren? Ga langs de snelweg staan met een bord "software developer aangeboden". Werk zat, dus ik zou een luizenleventje moeten hebben bij Tweede golf: kom maar op met die opdrachten!
Maar bij Tweede Golf willen we niet zómaar opdrachten.

Onze specialisten willen uitgedaagd worden met complexe vraagstukken, die vragen om meer dan een standaardoplossing van een gemiddeld webbureau.

Onze ideale klant is op zoek naar garanties dat geen enkel probleem te groot is en wil een wendbare, uitbreidbare applicatie met een lange levensduur.

Het is mijn uitdaging om bedrijven te vinden die op hun beurt blij worden van dit aanbod. Met hen (veelal tech start/scale-ups) onderzoek ik vervolgens hoe Tweede golf kan helpen hun doelstellingen te realiseren.

Henk Dieter

Backend developer

henkdieter@tweedegolf.com

blockchainRust fanaatmotor

Henk Dieter, al na dag één voor zijn collega’s HD, kwam Tweede golf op het spoor door zijn interesse in Rust, Stack Overflow’s most loved language van 2018.

Hij studeerde af op het ontwikkelen van een gedecentraliseerde stakepool voor Ethereum en was lead developer bij de Groningse blockchain startup Baksteen Blockchain.

Ontwikkelt zich momenteel verder als backend developer en werkt graag nauw samen met de klant.

Is hij niet aan het werk, dan knutselt hij aan zijn motor, of werkt hij in de tuin van zijn nieuwe huis.

Quote

Ik ben graag bezig met nieuwe concepten en talen en heb een brede interesse in technologie in het algemeen. Daarbij is het mooi meegenomen dat ik me nieuwe dingen vrij snel eigen maak.

Esmee

Frontend developer

esmee@tweedegolf.nl

frontendleergieriggame nerd

Vier dagen werken en daarnaast in deeltijd een opleiding bedrijfskundige informatica doen? En ook nog je favoriete topics op Medium volgen en een eigen blog bijhouden? Esmee bewijst dat het kan.

Na 3 jaar als frontend developer gewerkt te hebben koos ze in de zomer van 2019 voor Tweede golf. Doel: “een kei goede webdeveloper worden en mijn kennis binnen het vakgebied in het algemeen verbreden”. Onderdeel daarvan: afstuderen op een security gerelateerd onderwerp.

Quote

Ik hou van vette dingen bouwen en kwalitatieve code schrijven. En door mijn studies interactive design, informatica en bedrijfskundige informatica verlies ik daarbij het doel van de klant niet uit het oog.

Lars

Software engineer

lars@tweedegolf.com

informaticaRustNix fanaat

Of Lars naast zijn Bachelor Informatica aan de RU ook aan eigen projectjes werkte? Jazeker. Hij startte er maar liefst zo’n 150, in talen als Python, C, Go, Rust en Haskell.

Een software ontwikkelaar pur sang dus, die momenteel bij Tweede golf werkt aan firmware voor de nieuwe holter-ecg van Glanum Medical Devices.

Binnen Tweede golf wil Lars zijn kennis van Rust verdiepen en zich verder ontwikkelen op het vlak van operations.

Quote

De bachelor informatica kostte me weinig moeite, waardoor ik veel tijd had om zelf te experimenteren met technieken die ik interessant vond.

Len

Business developer

len@tweedegolf.com

Energieksalesbedrijfskunde

Len ondersteunt Hugo op het gebied van sales en business development. Zijn bijbaan bij Tweede golf combineert hij met een bachelor bedrijfskunde aan de RU. Zo doet hij naast theoretische kennis, ook meteen de nodige praktijkervaring op.

In zijn werk is hij energiek en pakt hij graag dingen aan. Op termijn wil hij zich naast sales, ook met marketing en de positionering van Tweede golf gaan bezighouden.

Quote

Ik vind het leuk om te zien dat je door kleine stapjes te blijven zetten, op termijn toch mooie resultaten boekt - in ons geval in de vorm van mooie nieuwe samenwerkingen.

Tinka

Facilitair medewerker

tinka@tweedegolf.com

Zorgzaamcreatiefveelzijdig

Tinka wordt ook wel 'de moeder' van Tweede golf genoemd en houdt zich bezig met alle aardse zaken zodat de techneuten hun programmeerding kunnen doen. Ze zorgt voor de lunch, de planten en de schone theedoeken. Ook de quiz voor bij de borrel en het nieuwe uiterlijk van het terras neemt ze voor haar rekening.

Ze is afgestudeerd als basisschoolleerkracht en creatief therapeut, dus als het programmeren even niet lukt kunnen de bouwers van Tweede golf ook voor een goed gesprek bij haar terecht.

Quote

Ben je vandaag al fysiek actief geweest en heb je de zon en de wind al gevoeld? Als je een wandeling maakt worden er andere delen van je hersenen geactiveerd dan als je voor een beeldscherm zit. Wie weet dient de oplossing voor een (programmeer)probleem zich dan vanzelf aan... En daarnaast, zorg goed voor jezelf, ook tijdens werktijd. Neem de tijd voor een (gezonde) lunch en wissel inspanning af met ontspanning. Dat zei mijn moeder ook altijd :).

Marlon

Backend developer

marlonpeeters@tweedegolf.com

TeamplayerRustleergierig

Ja echt, een tweede Marlon. En niet zomaar een. Marlon houdt van uitdaging. In een hecht team waar de lat hoog ligt, functioneert hij op zijn best. Samenwerking staat bij hem hoog in het vaandel en hierin wil hij zich blijven ontwikkelen. Ook wil hij op technisch vlak verder de diepte in.

Voor de optimale game-ervaring heeft hij thuis een PC couch gaming setup via een Raspberry Pi; maar daar zit hij niet 24/7 achter. Hij gaat ook graag naar festivals, reist graag en speelt basgitaar.

Quote

Marlon's kracht is dat hij zich durft te laten uitdagen. Hij gaat altijd voor de techniek die het best past bij het probleem en de meest duurzame oplossing die de scope van het project toelaat.