Software proces

Prepare, develop, release, repeat

Compacte agile teams

Bij Tweede golf werken we met compacte teams, doorgaans met 2 of 3 developers en een scrum master. Jouw product owner heeft de lead als aanvoerder-met-mandaat. Onze fijngeslepen agile werkwijze geeft de handvatten en grip om snel optimaal samen te werken. Klein team, grote impact.

Scrum heilig? We volgen de scrum guide niet tot op de letter, maar stemmen ons proces af op jouw situatie. Wat we altijd terug willen zien: face to face samenwerken en de gezamenlijke events zoals de sprintplanning, demo en retrospective.

En dan? Prepare, develop, release, repeat.

Bijgepraat worden over hoe we werken?

Erik kan je precies vertellen hoe we samenwerken met Planviewer

Bel ErikMail Erik

Prepare

We starten altijd met de discovery, de voorbereidende fase. Het hoofddoel van deze fase is het bepalen van het minimum viable product (MVP), daarnaast zorgen we ervoor dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om straks de scrummachine op volle toeren te kunnen laten draaien.

We identificeren risico's en kiezen de meest geschikte stack.

Develop

Na een goede discovery fase is het opstarten van de development fase een piece of cake.

In sprints van twee of drie weken worden backlog items stuk voor stuk geïmplementeerd en komt het product stap voor stap tot leven. Parallel aan de sprints vindt er continu backlog refinement plaats. De product backlog is voortdurend in beweging: nieuwe inzichten helpen de product owner de items steeds verder aan te scherpen. Tegelijkertijd wordt met het team gewerkt aan nieuwe items tot ze ready zijn.

Symfony 3

Dankzij onze diepgaande kennis van het Symfony framework zijn we in staat om razendsnel volledige applicaties of stand-alone backends te ontwikkelen die klaar zijn voor morgen.

React & Redux

Moderne frontends bouwen we met React en Redux. Of het nu gaat om een complexe calculatiemodule in een backoffice systeem of een corporate website die via een API aan zijn backend hangt.

Node

We kiezen Node boven Symfony voor de backend als performance een speerpunt is. Server side rendering voor onze React frontends realiseren we met Node.js.

Release

Het moment is daar, de development fase komt tot een einde en het MVP is afgerond.

Tijdens deze fase wordt de laatste hand gelegd aan de content, worden de laatste tweaks gedaan en wordt het MVP voor de laatste keer gedemonstreerd aan alle stakeholders. De productie-omgeving wordt gereed gemaakt voor de livegang en iedereen staat op scherp.

Server setup

Wat is het aantal gebruikers, hun geografische locatie en de load die we verwachten? Welke storage service gebruiken we en welke caching service? We kiezen een architectuur die optimaal is afgestemd op het gebruik. Complex als het nodig is, simpel als het kan.

Deployment & CI

Deployment wordt volledig geautomatiseerd met behulp van Ansible en GitLab. Slaagt de CI pipeline? Dan is deployment een kwestie van een druk op de knop.

Monitoring

Onze grote vriend sinds een jaar is Tukio. Deze intern ontwikkelde applicatie voert doorlopend allerlei tests uit op onze servers en applicaties en waarschuwt ons direct als er ergens iets mis gaat.

Repeat

Het MVP staat live en de eerste development fase is afgesloten, maar de relatieve rust is van korte duur.

Echte gebruikers gaan ermee aan de slag en fixes, tweaks en nieuwe feature requests liggen in het verschiet. En hier begint de cyclus opnieuw. Feedback van gebruikers bereikt via de product owner de backlog en we plannen een nieuwe development fase. Afhankelijk van het traject releasen we vanaf nu iedere sprint, of om de x aantal sprints een nieuwe versie.

Meer weten over ons proces?

Onze scrum master Hugo praat je graag bij.

Bel HugoMail Hugo

tweede golf

Contact

  • 024 - 30 10 484
  • info@tweedegolf.nl

Adres

  • Castellastraat 26
  • 6512 EX Nijmegen