Veilige software voor (semi-)overheden

In software gemaakt voor grote groepen burgers moet privacy en beveiliging in het ontwerp verankerd zijn.

Daarom helpen wij partijen als gemeenten en recent het ministerie van VWS met veilige open-source software voor diverse use cases.

Denk daarbij aan versterken van de privacy van de CoronaCheck app en projecten waarin de identity wallet IRMA wordt toegepast om dienstverlening op afstand beter en veiliger te maken.

Onze onderwerpen

Security

  • Secure development
  • Threat analysis & code audit
  • Authenticatie met DigiD, IRMA

Privacy by Design

  • AVG en dataveiligheid
  • Pilots met identity wallet IRMA
  • Integratie met IRMA

Development & operations

  • Open-source development
  • Common Ground
  • Secure operations

Tech waar we van houden

IRMA. Een privacy-vriendelijk digitaal paspoort waarmee je alleen die gegevens deelt die je wilt delen. Lees more...

Uitgelicht project: ID-contact

Voor ID Contact onderzochten we de mogelijkheden van digitale identificatie: hoe kunnen inwoners straks eenvoudiger en nog betrouwbaarder hun persoonlijke overheidszaken regelen? Telefonisch, via chat of via een video call.

De innovatiepilot ID Contact is een samenwerking van de gemeenten Arnhem, Nijmegen en de Drechtsteden en kennispartners zoals de Belastingdienst en iHub (Radboud Universiteit).

Binnen het team ID Contact verzorgde Tweede golf de techniek: de software die veilige digitale identificatie mogelijk maakt.

Samenwerken met Tweede golf in de praktijk

We zijn een hechte groep van engineers en developers, met achtergronden in information security, wiskunde en informatica. Wij zien intensief samenwerken als belangrijkste voorwaarde voor succes. In de dagelijkse praktijk zal ons zelforganiserende team rechtstreeks met jouw product owner samenwerken in een werkvorm die we samen afspreken. Hierdoor voelen onze developers zich nauw verbonden met jouw ideëen en kan het team iteratief en bijzonder effectief te werk gaan.

We hebben een langetermijnfocus: we werken graag zo lang mogelijk samen en hebben geen plannen om ons bedrijf te verkopen. We hopen dit tot ons pensioen te mogen blijven doen. Alleen met dat perspectief creëer je een omgeving waarin je langdurig je beste werk kunt doen met elkaar.

Aan welk project je ook werkt met ons, groot of klein, je ontmoet altijd een sterke engineering mindset, de zoektocht naar steeds betere software en tools, naar elegante oplossingen en naar veilige en privacy-vriendelijke software.

Meer over hoe wij de wereld zien

IRMA Innovation Lab

Wil je proeven aan samenwerken met ons? Dan is onze IRMA Innovation Lab interessant. Een kortlopend project met een vaste prijs en deliverable: een werkende demo die laat zien welke wins te behalen zijn met IRMA, in een voor jou relevante case.

Meer praktijkervaring

Blogs en cases waarmee je onze praktijkervaring kunt beoordelen

Uitgelicht project

Privacy by Design Foundation


Tweede golf is preferred partner van de Privacy by Design Foundation, de grondlegger van IRMA. We dragen bij aan de technische support voor IRMA, aan de IRMA app voor de Gemeente Amsterdam en werken aan IRMA innovaties samen met SIDN.

Privacy by DesignIRMA

Opdrachtgevers & partners

Gemeente AmsterdamOpdrachtgever
Ministerie van VWSOpdrachtgever
Privacy by Design FoundationPreferred partner
SIDNInnovatie partner

Verder praten?

Wil je weten of wij je kunnen helpen met jouw vraagstuk? Bel of mail Hugo voor een 10-minuten gesprek.