Veilige software voor universiteiten & foundations

Voor mensen die werken aan nieuwe technologie voor een veiliger internet, is het belangrijk dat deze vaak baanbrekende ideeën hun weg vinden naar praktische toepassingen.

Daarom werken we intensief samen met instituten als de Privacy by Design Foundation en iHub (Radboud Universiteit), om hun werk verder richting de markt te brengen.

Denk hierbij aan PoC's die privacy-vriendelijke toepassingen met Yivi (voorheen IRMA) demonstreren, of aan de memory-safe implementatie van het Precision Time Protocol met steun van de NLnet Foundation.

Onze onderwerpen

R&D

  • Proof-of-concepts en prototypes
  • Ready-for-production
  • Open-source software development

Security

  • Protocol design & cryptography
  • Secure development
  • Authenticatie met identity wallet Yivi

Rust development

  • Memory-safe implementaties
  • C/C++ interop (FFI)
  • Rust workshops

Tech waar we van houden

Rust. Een snelle en efficiënte systeem-programmeertaal met sterke garanties rond memory-safety en type-safety. Ga naar rust-lang.org of check onze open-source pagina en blog voor meer.

Uitgelicht project: Cryptify

Cryptify is een privacy-vriendelijke applicatie om bestanden mee te versturen, ontworpen om encryptie voor iedereen toegankelijk te maken.

Bestanden worden specifiek voor het e-mailadres van de ontvanger versleuteld. Hierdoor kunnen ze alleen ontsleuteld worden door met IRMA het e-mailadres attribuut te bewijzen.

Om het delen en (tijdelijk) opslaan van bestanden mogelijk te maken, hebben we een back-end gebouwd die een simple API biedt. Lees hier meer over ons werk.

Samenwerken met Tweede golf in de praktijk

We zijn een hechte groep van engineers en developers, met achtergronden in information security, wiskunde en informatica. Wij zien intensief samenwerken als belangrijkste voorwaarde voor succes.

Vaak begint een samenwerking met een gezamenlijke interesse of overtuiging. We organiseren samen een workshop of doen een hackdag om de ideeën die we delen te verkennen.

Aan onderzoeksprojecten werken we enerzijds omdat we willen bij dragen aan open-source software voor een veiliger internet, en anderzijds omdat nieuwe technologie ons boeit en scherp houdt.

Aan welk project je ook werkt met ons, groot of klein, je ontmoet altijd een sterke engineering mindset, de zoektocht naar steeds betere software en tools, naar elegante oplossingen en naar veilige en privacy-vriendelijke software.

Meer over hoe wij de wereld zien

Maak kennis met Rust

Wij kunnen je helpen om sneller met Rust aan de slag te gaan. Door Rust te verkennen met een presentatie of een workshop, of door je development in Rust een vliegende start geven.

Lees meer

Meer praktijkervaring

Blogs en cases waarmee je onze praktijkervaring kunt beoordelen

Uitgelicht project

TGuard


TGuard is een webapplicatie voor het versturen van versleutelde e-mails met IRMA. Het kan als een losstaande service gebruikt worden, maar is gebouwd om als fallback te dienen voor IRMAseal versleutelde berichten. IRMAseal is onderdeel van het Encryption 4 All project geleid door de Radboud Universiteit.

TGuard is open-source en is hier te vinden.

IRMAencryptionsecurityopen-source
Uitgelicht project

Project Pendulum


Running on millions of devices and servers, NTP and PTP are vital building blocks of the Internet and other critical infrastructure, providing correct and accurate time. The Pendulum project is building modern, open-source implementations of the Network Time Protocol and the Precision Time Protocol. Read more.

memory-safetytiminginfrastructureopen-source

Opdrachtgevers & partners

Internet Security Research GroupClient
Rust FoundationSilver Member
iHubOpdrachtgever
Privacy by Design FoundationPreferred partner

Verder praten?

Wil je weten of wij je kunnen helpen met jouw vraagstuk? Bel of mail Hugo voor een 10-minuten gesprek.