Veilige software voor tech startups

Als software een kernonderdeel is van je product zijn privacy en security vanaf het begin belangrijk, vóórdat je gaat opschalen.

Daarom helpen wij partijen als Glanum Medical Devices, Soil Heroes en andere (funded) tech startups met het ontwikkelen van veilige digitale producten.

Denk daarbij aan het ontwikkelen van robuuste firmware voor een medisch device in Embedded Rust of cloud native software voor een veilig platform voor regeneratieve landbouw.

Onze onderwerpen

Digital product development

 • MVP development
 • Team-as-a-service
 • Agile development process

Security

 • Authentication met DigiD, Yivi
 • Protocol design & cryptography
 • Memory-safety met Rust

Development & operations

 • Backend & API development
 • Rust, Node.JS, Symfony
 • Secure operations & hardening
 • Docker & Kubernetes

Embedded software

 • Firmware & driver development
 • Embedded Rust
 • Power-efficient IoT
 • LoRaWAN, LTE, BLE en meer

Tech waar we van houden

Rust. Een snelle en efficiënte systeem-programmeertaal met sterke garanties rond memory-safety en type-safety. Ga naar rust-lang.org of check onze open-source pagina en blog voor meer.

Case: Soil Heroes

Soil Heroes is een startup die boeren voorziet van nieuwe en duurzame businessmodellen en inkomensstromen. Ze helpen hen om landbouw te bedrijven mét de natuur, het herstellen van de bodem en het produceren van smakelijke en gezonde gewassen.

Wij ontwikkelden een baanbrekend platform om regeneratieve landbouw op te schalen, door boeren en bedrijven te verbinden met behulp van impact data.

Lees meer

Samenwerken met Tweede golf in de praktijk

We zijn een hechte groep van engineers en developers, met achtergronden in information security, wiskunde en informatica. Wij zien intensief samenwerken als belangrijkste voorwaarde voor succes. In de dagelijkse praktijk zal ons zelforganiserende team rechtstreeks met jouw product owner samenwerken in een werkvorm die we samen afspreken. Hierdoor voelen onze developers zich nauw verbonden met jouw ideëen en kan het team iteratief en bijzonder effectief te werk gaan.

Van product visie naar MVP
Onze mensen voelen zich comfortabel in de rol van consultant, en scherpen met hun analytische skills je ideeën aan tot een uitvoerbaar plan. We kijken daarbij verder dan alleen de techniek, en helpen je zo om de meest eenvoudige oplossing te vinden.

Intern vs outsourced
In onze samenwerking streven we ernaar om die beruchte kloof van interne vs. outsourced ontwikkeling te overbruggen. Dat doen we door het inzetten van kleine teams met alle benodigde skills, die je kan zien als natuurlijke aanvulling op je productontwikkelingsteam.

Aan welk project je ook werkt met ons, groot of klein, je ontmoet altijd een sterke engineering mindset, de zoektocht naar steeds betere software en tools, naar elegante oplossingen en naar veilige en privacy-vriendelijke software.

Meer over hoe wij de wereld zien

Maak kennis met Rust

Je product bouwen met robuuste en veilige technologie? Wij kunnen je helpen om sneller met Rust aan de slag te gaan. Door Rust te verkennen met een presentatie of een workshop, of door je product development in Rust een vliegende start geven.

Lees meer

Meer praktijkervaring

Blogs en cases waarmee je onze praktijkervaring kunt beoordelen

Uitgelicht project

Gama Space


Ons team ondersteunt de developers van Gama bij de ontwikkeling en productie van de firmware aan boord van hun satelliet met zonnezeil. Deze firmware stuurt onder de barre omstandigheden van de ruimte het zonnezeil aan en maakt de communicatie met het ground station mogelijk.

Embedded RustSpaceTech

Opdrachtgevers & partners

LightyearClient
Soil HeroesOpdrachtgever
ScailableOpdrachtgever
GAMAOpdrachtgever

Verder praten?

Wil je weten of wij je kunnen helpen met jouw vraagstuk? Bel of mail Hugo voor een 10-minuten gesprek.